Even bijpraten – persoonlijk
20271
post-template-default,single,single-post,postid-20271,single-format-standard,bridge-core-3.1.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.3.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Even bijpraten – persoonlijk

Hallo allemaal,

Deze keer is het thema in de rubriek “even bijpraten” niet een evenement in Nederland, hoewel ik jullie zou kunnen vertellen, dat de nieuwe haring weer in het land is (De Duitsers zeggen daar “Matjes” tegen). En ik heb ook geen tip voor de vakantie, of een aanbeveling voor een goed restaurant.

Deze keer gaat het gewoon alleen maar over mij persoonlijk. Per 1 juli 2023 stop ik met het geven van Nederlandse les. Ik nam al een tijdje geen nieuwe cursisten meer aan, maar er waren nog altijd een aantal online-lessen en nog 2 conversatiecursussen. En die stoppen nu ook allemaal.

Ik kijk heel tevreden terug op 15 jaar Nederlandse cursussen, hier bij mij, online, in de VHS, bij instituten, bedrijven, ministeries etc. Ik ben heel dankbaar voor de kans die ik destijds gekregen heb om Nederlandse les te gaan geven. Met knikkende knietjes stond ik grammatica uit te leggen, maar ik begreep al gauw, dat het allerbelangrijkste bij het leren van een taal het plezier is. In mijn cursussen werd altijd veel gelachen en bijna altijd over eten gesproken.
Ik heb veel gedaan in mijn leven, maar de laatste 15 jaar waren echt de allerleukste. Dankzij jullie!

Het is fantastisch om te zien hoe beginners van toen zich ontwikkeld hebben, ze lezen Nederlandse boeken en kunnen rustig een paar uur (in het Nederlands) vol kletsen. Die op vakantie zelden of nooit in het Duits of Engels worden aangesproken en complimentjes krijgen omdat ze zo goed Nederlands spreken. Ik ben enorm trots op al deze mensen en ben heel blij, dat ik hen een stukje mocht begeleiden.

Het is nu niet zo dat ik vanaf 1 juli achter de geraniums ga zitten. Iedereen die me kent, weet dat ik altijd wel een project heb. En één van die projecten blijft ook gewoon bestaan: de OranjeSalon. Binnenkort kun je hier op de website de nieuwe data vinden.

Ik wens iedereen een fijne zomer, blijf gezond en misschien zien we elkaar wel eens in de OranjeSalon.

Liefs,

Annette