Streekmuseum De Meestoof Sint Annaland
20382
post-template-default,single,single-post,postid-20382,single-format-standard,bridge-core-3.1.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.3.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Streekmuseum De Meestoof Sint Annaland

Hallo allemaal,

Ik was net een weekje in Nederland om familie en vriendinnen te bezoeken. De laatste paar dagen was ik bij mijn zus, die op St. Philipsland woont. Naast onze gebruikelijke doelen (Intratuin en de kringloopwinkel), waren we dit keer in Streekmuseum De Meestoof in St. Annaland. Een klein, leuk museum met enthousiaste en vakkundige vrijwilligers. Er is van alles te zien over het leven op de eilanden Tholen en St. Philipsland. Het allerleukste vond ik het klaslokaal, waar veel herinneringen opkwamen aan mijn eigen schooltijd. Je kon er leesplankjes te zien, kroontjespennen en flesjes inkt, natuurlijk landkaarten, handwerkjes en nog veel meer. Ook waren er veel Zeeuwse klederdrachten te bewonderen.

Er is nu een interessante tentoonstelling over de post. Wist je dat je vroeger alleen maar een groet en je naam op een ansichtkaart mocht schrijven? En als je meer schreef, werd de porto hoger. En om toch iets te kunnen mededelen, werd de postzegeltaal uitgevonden. Door de postzegel op een bepaalde manier op te plakken, kon je gratis iets extra’s schrijven. Ook schreven de mensen hun boodschap op de voorkant.
De oude typmachine heb ik uit nostalgie gefotografeerd. Op zo’n typmachine heb ik leren typen (lang, lang geleden).

Je ziet natuurlijk overal zulke streekmusea. Wat ik aan deze leuk vond, behalve wat ik hierboven al vermeld heb, is de geschiedenis van de meekrap en van het Noorse huisje.

Wil je tijdens een vakantie in Zeeland dit museum bezoeken?

Streekmuseum De Meestoof
Bierensstraat 6
4697GE Sint Annaland
www.demeestoof.nl
Geopend dinsdag t/m zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Heb je ook een tip voor een uitstapje in Nederland, een goede vakantielocatie of een leuk restaurant? Laat het me weten, dan deel ik het op de website.

Groetjes,

Annette